Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Sernika Mamy Przepis Historia sernika w... ⇖ 18
Wprowadzenie do Ciasto Hucułka przepis Ciasto Hucułka to... ⇖ 18
Wprowadzenie do Kolacji z Hello Kitty Co to jest Kolacja z... ⇖ 15
Wprowadzenie do Chleba z Vermontu Historia Chleba z... ⇖ 12
Wprowadzenie do zupy dyniowej Dlaczego warto przygotować... ⇖ 12
Wprowadzenie do Krokiety na Wigilię przepis Krokiety na... ⇖ 12
Bigos z młodej kapusty i kapusty kiszonej to zdecydowanie... ⇖ 15
Albania - Warzywny galimatias (Turli perimesh)

I tym razem wierni fani beda pamietac, ze kuchnia albanska juz na blogu goscila (Fergese). Tym razem potrawa bardzo prosta, ale i smaczna. Do rzeczy...Turli Perimesh (Warzywny galimatias) Co nam do tego potrzebne (2-3 porcje):- 1 cebula- 3-4 mlode ziemniaki- 1 duza cukinia- 1 baklazan- 1 czerwona papryka- garsc okry (opcjonalnie)- zabek czosnku- 75 g oliwy (tak, 75 nie 7.5)- kilka oliwek (do dekor...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 396
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 451
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 459
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 636
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 591
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 477
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 465
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3506
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1881
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1311
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1288
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1249
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1004
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 823
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 785
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 675
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 666