Liban - Balila (Rozgotowana ciecierzyca z oliwą, kuminem, czosnkiem i cytryną)

Prawie humus w wersji na ciepło i bez tahini, czyli libańska rozgotowana ciecierzyca z oliwą, czosnkiem, cytryną, papryką i kuminem. Bardzo proste i pożywne śniadanko. Polecamy podawać z pitą i czarną herbatą z miętą i cukrem.Składniki (2-4 porcje):- 1 szklanka suchej ciecierzycy lub 2 puszki- sól- 2 ząbki czosnku- kilka łyżek oliwy- cytryna- suszona słodka papryka-...
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 18
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 20
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 446
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 517
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 524
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 731
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 658
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 528
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 517
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1889
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 265
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 208
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188