Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 3
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 35
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 35
Liban - Balila (Rozgotowana ciecierzyca z oliwą, kuminem, czosnkiem i cytryną)
Prawie humus w wersji na ciepło i bez tahini, czyli libańska rozgotowana ciecierzyca z oliwą, czosnkiem, cytryną, papryką i kuminem. Bardzo proste i pożywne śniadanko. Polecamy podawać z pitą i czarną herbatą z miętą i cukrem.Składniki (2-4 porcje):- 1 szklanka suchej ciecierzycy lub 2 puszki- sól- 2 ząbki czosnku- kilka łyżek oliwy- cytryna- suszona słodka papryka-...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 187
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 257
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 266
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 414
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 357