Liban - Balila (Rozgotowana ciecierzyca z oliwą, kuminem, czosnkiem i cytryną)

Prawie humus w wersji na ciepło i bez tahini, czyli libańska rozgotowana ciecierzyca z oliwą, czosnkiem, cytryną, papryką i kuminem. Bardzo proste i pożywne śniadanko. Polecamy podawać z pitą i czarną herbatą z miętą i cukrem.Składniki (2-4 porcje):- 1 szklanka suchej ciecierzycy lub 2 puszki- sól- 2 ząbki czosnku- kilka łyżek oliwy- cytryna- suszona słodka papryka-...
Najnowsze przepisy
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 11
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 10
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 12
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 11
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 459
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 537
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 540
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 754
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 681
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 542
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 535
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 757
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 290
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 243
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172