Włochy - Pasta e fagioli alla trevisana (Makaron z fasolą z Treviso)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2023/01/wochy-pasta-e-fagioli-alla-trevisana.html
Chociaż na blogu mamy już przepis na pasta e fagioli, wersja z Treviso (czy generalnie okolic Wenecji) znacznie różni się od tej już wcześniej przez nas zaproponowanej (z południa Włoch). W obu bazą jest makaron i fasola, ale południową wersję wyróżnia dodatek pomidorów i całkiem inna konsystencja. Pasta e fagioli z regionu Veneto to w zasadzie bardziej gęsta zupa-krem z...
Najnowsze przepisy
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 2
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 13
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 8
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 14
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 14
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 111
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 488
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 590
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 558
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 800
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 744
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 558
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 578
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 341
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 252
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 188
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 157
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 139
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 111
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 63
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 59
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 54








































