Chorwacja - Seljačka maneštra (Zupa z fasolką szparagową, kukurydzą i soczewicą)

Słowo maneštra pochodzi od włoskiego minestrone oznaczającego dość gęstą i pełną dodatków zupę (często z warzywami i makaronem). Ze względów historyczno-geograficznych, nazewnictwo i kuchnia włoska odgrywają po dziś dzień dużą rolę w kuchni i kulturze Chorwacji, szczególnie w okolicach nadmorskich.Seljačka maneštra w wolnym tłumaczeniu oznacza chłopską...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 18
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 35
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 452
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 529
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 533
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 743
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 671
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 536
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 527
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 53
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 39
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 37
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 35