Najnowsze przepisy
Wiosenna pasta kanapkowa jest jedną z naszych ulubionych... ⇖ 15
Zrazy z mielonej karkówki, z boczkiem, papryką, ogórkiem... ⇖ 13
Ciacho mocno czekoladowe z bananami i kremem mascarpone... ⇖ 22
Sprawdzony przepis na smażone ziemniaki w talarkach –... ⇖ 22
Nie wymagające zbyt wiele czasu pełne smaku i aromatu.... ⇖ 18
100 g kaszy gryczanej białej200 g kapusty białej150 g... ⇖ 26
Przekąska w zaledwie 20 minut, która zaspokoi na długo... ⇖ 29
Sałatka z jajkiem i cebulką marynowaną to uniwersalna... ⇖ 35
Chorwacja - Seljačka maneštra (Zupa z fasolką szparagową, kukurydzą i soczewicą)

Słowo maneštra pochodzi od włoskiego minestrone oznaczającego dość gęstą i pełną dodatków zupę (często z warzywami i makaronem). Ze względów historyczno-geograficznych, nazewnictwo i kuchnia włoska odgrywają po dziś dzień dużą rolę w kuchni i kulturze Chorwacji, szczególnie w okolicach nadmorskich.Seljačka maneštra w wolnym tłumaczeniu oznacza chłopską...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 393
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 449
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 457
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 632
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 587
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 475
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 463
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3398
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1839
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1257
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1253
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1142
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 966
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 789
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 745
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 633
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 624