Algieria - Pomidorowa zupa z ciecierzycą i zieloną pszenicą (Chorba frik)

Zielona pszenica, czyli freekeh lub frik to gruboziarnista kasza z prażonej zielonej pszenicy. Freekeh jest szczególnie popularny w Afryce Północnej czy krajach arabskich, na przykładAlgierii. Dla wegetarian i wegan dobre informację są takie, że freekeh zawiera dużo białeczka! Chorba frik to idealny sposób na wykorzystanie kaszy freekeh, a jednocześnie świetne źródło białka...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 9
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 10
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 14
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 448
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 525
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 530
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 734
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 660
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 531
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 521
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 322
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 274
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272