Australia - Kanapka z pieczonym brokułem i chilli majonezem (Roasted broccoli sandwich with chilli mayo)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2018/05/10-australia-roasted-broccoli-sandwich.html
Skladniki (na 1 bagietke/bulke):- 1 bulka/bagietka/ciabatta/panini- 2 lyzki majonezu- ostra papryka- lyzka soku z cytryny- kilka rozyczek brokulu- kilka lisci salaty- 1 lyzka oliwyPrzygotowanie:1) Wybieramy kilka rozyczek brokulu, wkladamy do miseczki, kropimy oliwa, sokiem z cytryny i ostra papryka (suszona lub swieza). Smazymy, pieczemy lub grillujemy.2) Bulke/ciabatte/panini/bagietke kroimy na ...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 13
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 6
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 506
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 619
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 564
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 827
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 761
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 570
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 595
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1207
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 699
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 604
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 568
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































