Austria - Germknödel (Pampuchy z powidłami i sosem waniliowym)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2018/12/austria-germknodel-pampuchy-z-powidami.html
Na chwile wracamy do Austrii i Waldviertel - krainy maku. Mak i powidla sa wszechobecne w austriackiej kuchni, a w tym przepisie polaczymy je z pampuchami, rumem i wanilia!Skladniki (na 3-4 porcje):- 6-8 klusek na parze (pampuchow): warto zrobicsamemu, ale my poszlismynalatwizne- polsloiczkapowidelsliwkowych- pollyzeczkirumu- 2-3 lyzkimaku-cuki...
Najnowsze przepisy
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 10
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 17
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 132
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 36
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 27
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 497
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 600
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 560
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 809
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 752
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 562
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 588
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 496
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 304
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 188
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































