Austria - Pieczone sznycle z dyni z wegańskim majonezem z olejem z pestek dyni

Kolejny przepis z kuchni austriackiej, ale tym razem przenosimy się z Wiednia do Styrii. Styria, której stolicą jest Graz, położona jest na południowym wschodzie kraju i graniczy ze Słowenią. Kraina ta znana jest z dyni, a nasz dzisiejszy styryjski przepis zawiera dynię aż pod trzema postaciami - dyniowe mięso pod postacią sznycli, pestki dyni w panierce i olej z pestek dyni...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 15
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 23
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 459
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 537
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 540
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 756
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 686
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 542
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 535
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 770
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 312
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 268
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 191
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 190