Austria - Wiener Sellerieschnitzel mit steirischem Kartoffelsalat, czyli sznycel z selera po wiedeńsku ze styryjską sałatką ziemniaczaną
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/10/austria-wiener-sellerieschnitzel-mit.html
Robiliśmy już kiedyś schabowe z selera, ale zazwyczaj jemy je z purée ziemniaczanym i surówką. Dzisiaj postanowiliśmy przygotować sznycel z selera po wiedeńsku ze styryjską sałatką ziemniaczaną.Składniki (4 porcje):Kartoffelsalat:- 800 g ziemniaków- łyżka oleju- pół cebuli- łyżka octu winnego- szklanka bulionu (my ugotowaliśmy sami: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler,...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 6
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 16
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 11
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 22
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 28
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 506
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 618
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 564
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 827
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 761
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 569
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 595
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1747
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1093
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 689
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 599
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 582
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 548
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 477
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 473
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 453









































