Azerbejdżan - Bakłażan nadziewany pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek (Badımcan ləvəngisi)

Znów powraca kuchnia azerbejdżańska, tym razem pod postacią bakłażana nadziewanego pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek. Jest to bardzo popularny w Azerbejdżanie sposób faszerowania mięs. Ku naszej wielkiej uciesze w naszej ulubionej restauracji w Baku -Qaynanatrafiliśmy na wegańską wersję z bakłażanem i kompletnie się w niej zakochaliśmy.Składniki (2...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 185
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 460
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 539
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 541
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 759
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 689
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 537
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204