Azerbejdżan - Bakłażan nadziewany pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek (Badımcan ləvəngisi)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/05/azerbejdzan-bakazan-z-nadzieniem-z.html
Znów powraca kuchnia azerbejdżańska, tym razem pod postacią bakłażana nadziewanego pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek. Jest to bardzo popularny w Azerbejdżanie sposób faszerowania mięs. Ku naszej wielkiej uciesze w naszej ulubionej restauracji w Baku -Qaynanatrafiliśmy na wegańską wersję z bakłażanem i kompletnie się w niej zakochaliśmy.Składniki (2...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 20
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 477
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 568
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 551
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 783
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 722
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 551
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 708
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 671
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 406
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 310









































