Azerbejdżan - Bakłażan nadziewany pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek (Badımcan ləvəngisi)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/05/azerbejdzan-bakazan-z-nadzieniem-z.html
Znów powraca kuchnia azerbejdżańska, tym razem pod postacią bakłażana nadziewanego pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek. Jest to bardzo popularny w Azerbejdżanie sposób faszerowania mięs. Ku naszej wielkiej uciesze w naszej ulubionej restauracji w Baku -Qaynanatrafiliśmy na wegańską wersję z bakłażanem i kompletnie się w niej zakochaliśmy.Składniki (2...
Najnowsze przepisy
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 9
Pierniczki jogurtowe to idealna propozycja dla wszystkich,... ⇖ 14
Pierogi z kapustą i grzybami to taki klasyk, którego nie... ⇖ 8
W prostocie siła!Klasyk w odcukrzonym wydaniuUprzejmie... ⇖ 18
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 12
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche,... ⇖ 15
Witam Kochani! Kotlety z fileta są smaczne, ale mogą być... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 490
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 593
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 559
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 803
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 748
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 561
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 580
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 376
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 280
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 252
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 228
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 181
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 165
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 114
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































