Azerbejdżan - Bakłażan nadziewany pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek (Badımcan ləvəngisi)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/05/azerbejdzan-bakazan-z-nadzieniem-z.html
Znów powraca kuchnia azerbejdżańska, tym razem pod postacią bakłażana nadziewanego pastą z orzechów włoskich i suszonych śliwek. Jest to bardzo popularny w Azerbejdżanie sposób faszerowania mięs. Ku naszej wielkiej uciesze w naszej ulubionej restauracji w Baku -Qaynanatrafiliśmy na wegańską wersję z bakłażanem i kompletnie się w niej zakochaliśmy.Składniki (2...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 17
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 32
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 502
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 609
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 561
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 816
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 756
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 563
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 590
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 498
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 432
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































