Belize - Tortilla z purée z fasoli i serem (Garnaches)

Przepyszny fast food prosto z Belize, odrobine zmodyfikowany!Skladniki (3 porcje):- 6 tortilli kukurydzianych (kupnych lub z przepisu np. tu )- 200 g czarnej fasoli z puszki lub 120-150 g suchej (wymoczonej, ugotowanej i schlodzonej)- 100 g sera zoltego (np. edam, gouda)- cwiartka cebuli- 2 lyzeczki octu jablkowego- szczypta ostrej paprykiPrzygotowanie:1) Fasole blendujemy na papke. W razie potrze...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 10
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 460
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 540
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 541
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 760
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 689
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 539
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204