Bezglutenowa, pieczona rolada z cukinii

Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia rośnie na potęgę, a warzywnik bogaty w różności? Dziś zapraszam na łatwy, bezglutenowy, domowy i wegetariański fast food obfity w przeróżne warzywa. Tym razem nie podaję składniki bez proporcji, bo wszystko zależy od wielkości blachy i wielkości cukinii. Dodatki włożone do środka mogą być różne, w zależności od tego, co mamy pod ręką lub w ogródku. Składniki: duża, ale młoda cukiniagrana padano lub inny...
Najnowsze przepisy
Składniki: drożdże suche 1 opakowanie, mąka tortowa 50... ⇖ 16
Czerstwy chleb – codzienny dramat, a może kulinarna... ⇖ 16
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 13
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i... ⇖ 14
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 16
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 77
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 97
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 77
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 50
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 75
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 90
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 218
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 167
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 165
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 136
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 114
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 112
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 87