Gofry z cukinii

Gdy mam wysyp cukinii, na stole pojawia się albo leczo, albo placki, albo gofry. Aż dziwne, że do tej pory nie opublikowałam przepisu na te ostatnie. Masę przygotowuję podobnie do masy na placki, zwiększając liczbę jajek i zmniejszając ilość mąki. Może być bezglutenowa, byle nie ziemniaczana czy z tapioki, które pod wpływem temperatury dają konsystencję krochmalu. Pieczenie gofrów sprawia, że używamy mniejszej ilości tłuszczu i unikamy zapachu smażenia w...
Najnowsze przepisy
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 9
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 90
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 117
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 92
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 66
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 95
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 113
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 56
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37