Risotto ze szparagami

Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z różnych krajów i zostało mi po nim arborio. Ponieważ mamy sezon na szparagi, postanowiłam zużyć ten ryż i przygotować risotto ze szparagami, pyszne kleiste, bezglutenowe danie jednogarnkowe. Składniki:cebula500 g zielonych szparagów300 ml ryżu arborioo.1,2 l gorącego bulionu warzywnego20 g zimnego masłapół łyżeczki mielonego kminkuświeżo starty parmezan lub grana padanosólpieprzolej do smażeniaCebulę pokroić w...
Najnowsze przepisy
Dzisiejszy przepis, czyli sałatka z pieczonych warzyw z... ⇖ 5
Marchewkowe ślimaczki z orzechami – szybki przepis bez... ⇖ 8
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 17
Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki... ⇖ 11
Mięso z rosołu to często pomijany skarb, który kończy... ⇖ 13
Cinnamon Rolls w Wersji Fit(*SERIA FIT*)Oczywiście,... ⇖ 17
Kremowa Fit Gorąca Czekolada(*SERIA FIT*)Kiedy temperatura... ⇖ 14
Fit Chicken Burger(*SERIA FIT*)Trudno o danie, które tak... ⇖ 16
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 96
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 121
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 95
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 74
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 100
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 118
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 723
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 199
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 194
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 140
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 138
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 126