Sos z pieczonych warzyw

W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu pomidorowo-paprykowego. Zajmuje mniej czasu i przygotowuje się z mniejszym wysiłkiem, bo nie trzeba godzinami odparowywać pomidorów. Smak jest bogatszy. Konsystencja oczywiście zależy od odmian pomidorów - ja wykorzystałam mięsiste odmiany Kmicic i Frodo. Podstawą mojego sosu są papryki i pomidory, a reszta dodatków zależy od upodobań smakowych. Np. do jednej z partii (bo ten sos robiłam na kilka rzutów) dodałam kilka...
Najnowsze przepisy
Sok z winogron Dzisiaj w "Furtce do ogrodu" jesień pachnie... ⇖ 2
Czy chcesz, by tort wyglądał nienagannie od pierwszego... ⇖ 12
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 25
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 26
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 28
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 28
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 23
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 85
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 84
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 59
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 89
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2193
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 399
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 379
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 374
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 369
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 367
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 333