Najnowsze przepisy
Zapraszam Was dzisiaj na kulinarne szaleństwo w postaci... ⇖ 12
W planach były jagodzianki ... no ale wyszło jak wyszło.... ⇖ 20
Tarta filo z kurkami to doskonały pomysł na smaczne danie... ⇖ 29
Bezglutenowe gofry z nabiału

Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich postawą są składniki nabiałowe, a wypełniaczem jest mąka z prosa, nowość w mojej kuchni, którą bardzo polecam. Gofry są chrupiące z wierzchu. Mają natomiast bardziej wilgotną strukturę niż te klasyczne na mące pszennej. Składniki (na 4 gofry): 2 jajka30 g masła90 g ricotty30 g mąki z prosałyżka mleka6 g proszku do pieczeniaczubata łyżeczka cukruWszystkie składniki zmiksować.Odstawić na ok. 15 minut. W tym...
Przepisy z bloga
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 51
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 26
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 46
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 64
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 96
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 239
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 212
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1743
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 878
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 837
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 564
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 478
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 456