Bośnia i Hercegowina - Boczniak niby rybka z blitwą
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/04/bosnia-i-hercegowina-boczniak-niby.html
Blitwa to nazwa liści, często używanych jako dodatek do ziemniaków, serwowanych do owoców morza w Chorwacji. Ziemniaki miesza się z oliwą, blitwą i czosnkiem. Blitwato brak bliźniak buraka liściastego, czyli boćwinki. Możemy ją zastąpić botwinką (tak, to całkiem inne rośliny) lub nawet szpinakiem.Na Bałkanach dość często do panierowania (i nie tylko) używa się...
Najnowsze przepisy
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 8
Ah, green beans at Thanksgiving! They’re not just a side... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving dinner! It’s that glorious time of... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 463
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 550
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 544
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 765
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 698
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 543
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 896
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 622
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 468
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 444
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 418
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 414









































