Najnowsze przepisy
Sezon na kurki to najlepszy moment na ekspresowy makaron:... ⇖ 15
Krojone pomidory jak z puszki robię obowiązkowo na zimę... ⇖ 82
Pikantne Aioli Cytrynowe Pikantne aioli cytrynowe to... ⇖ 19
Pyszny kajmakowy przekładaniec w zaledwie 15 minut! Łatwy... ⇖ 24
Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Zdecydowanie ciezko bylo sie zainteresowac jedzeniem jablek pod koniec lipca, gdy tyle pysznych owocow na sklepowych polkach. Ale udalo sie zmotywowac i wyszlo lepiej, niz sie spodziewalismy!Skladniki (4 porcje=4 jablka):- 4 jablka (jakiekolwiek)- 30 g migdalow- 45+5 g orzechow wloskich- 50 ml mleka- 1/3 szklanki cukru- 2 lyzki miodu- 2 lyzeczki soku z cytryny- odrobina bit...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 435
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 508
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 511
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 708
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 644
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 519
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 506
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1243
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 469
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 402
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 333
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 306
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 292
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 271
Chrupiąca, pikantna cukinia w zalewie curry to doskonała... ⇖ 204