Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 7
Wprowadzenie do Mini zapiekanek z pieczarkami i serem Mini... ⇖ 7
Proste, szybkie ciasto do którego można użyć dowolnych... ⇖ 27
Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Zdecydowanie ciezko bylo sie zainteresowac jedzeniem jablek pod koniec lipca, gdy tyle pysznych owocow na sklepowych polkach. Ale udalo sie zmotywowac i wyszlo lepiej, niz sie spodziewalismy!Skladniki (4 porcje=4 jablka):- 4 jablka (jakiekolwiek)- 30 g migdalow- 45+5 g orzechow wloskich- 50 ml mleka- 1/3 szklanki cukru- 2 lyzki miodu- 2 lyzeczki soku z cytryny- odrobina bit...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 415
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 484
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 489
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 676
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 618
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 501
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 488
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 267
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 80
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 77
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 66
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 66
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 66
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 62
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 58
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 57