Bośnia i Hercegowina - Tahini pistacije smoothie (smoothie pistacjowo-sezamowe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/02/bosnia-i-hercegowina-tahini-pistacije.html
Choć temu smoothie daleko jest do tradycyjnej bośniackiej kuchni, to poznaliśmy je w Sarajewie w genialnej sieci smoothie barów Juice & Smoothie Bar. Wypiliśmy tam dwa smoothies - Sarajevo (przepis wkrótce) i Tahini pistacije . Tak bardzo nam zasmakowały, że spróbowaliśmy je odtworzyć w warunkach domowych. Na pierwszy rzut idzie smoothie z suszonymi figami, pistacjami i...
Najnowsze przepisy
Ten pyszny drożdżowiec czas upiec na święta. Ona jest... ⇖ 6
Zdrowe i bardzo pożywne, sycące śniadanie? To tylko... ⇖ 7
Przepis na ekspresowy miodownik bez pieczenia na... ⇖ 10
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 20
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 27
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 29
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 514
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 626
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 566
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 834
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 768
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 575
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 604
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3157
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2181
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1526
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 864
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 771
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 736
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 721
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 705
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 667









































