Braised Eggplant
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/05/20/braised-eggplant-%f0%9f%87%a8%f0%9f%87%b3-u-r/
Zapraszam Psianka podluzna (Solanum melongena) to prawidlowa nazwa botaniczna gatunku roslin z rodziny psiankowatych. Roslina ta jednak znana jest glownie pod zwyczajowymi nazwami jako oberzyna lub baklazan, ale ma takze inne nazwy: gruszka milosna, jajko krzewiaste i bakman. Pochodzi z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii. Dzis jednak bedzie baklazan w wersji Chinskiej. *
Najnowsze przepisy
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 2
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 15
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 8
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1072
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 968
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 924
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1104
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 906
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 907
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2014
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 845
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































