Najnowsze przepisy
Szukasz zdrowszych alternatyw dla sklepowych słodkości?... ⇖ 1
Pyszne i szybkie do przygotowania puszyste placuszki na... ⇖ 5
Polska kuchnia to nie tylko jedzenie, to cała kultura,... ⇖ 3
Znasz kotleciki z gotowanych i surowych ziemniaków? Ja... ⇖ 8
Sałatka wiosenna rzodkiewkowaProsta sałatka z rzodkiewki,... ⇖ 2
Ciasto z owocami w 15 minut to idealny pomysł na smaczny... ⇖ 12
Naleśniki z kurczakiem zapiekane w piekarniku to pyszny... ⇖ 11
Pyszne danie jednogarnkowe z kurczakiem, chorizo i serem.... ⇖ 14
Sałatka z pieczarkami i porem to doskonała propozycja dla... ⇖ 16
Braised Eggplant
Zapraszam Psianka podluzna (Solanum melongena) to prawidlowa nazwa botaniczna gatunku roslin z rodziny psiankowatych. Roslina ta jednak znana jest glownie pod zwyczajowymi nazwami jako oberzyna lub baklazan, ale ma takze inne nazwy: gruszka milosna, jajko krzewiaste i bakman. Pochodzi z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii. Dzis jednak bedzie baklazan w wersji Chinskiej. *
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 786
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 677
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 611
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 777