Najnowsze przepisy
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 10
Nie zdążyłam przed Wielkanocą, a planowałampodzielić... ⇖ 10
Elegancka tarta pistacjowa z malinami na kruchym spodzie.... ⇖ 16
Zapraszam Was dzisiaj na przepyszny deser z mango, ricottą... ⇖ 16
Słodliwka pospolita, znana z wyjątkowego smaku i licznych... ⇖ 22
Czy wiesz, że niepozorna pokrzywa, która parzy nasze nogi... ⇖ 17
Parmigiana di Melanzane

Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 973
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 880
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 805
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 992
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 767
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 808
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3409
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1851
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1267
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1260
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1178
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 977
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 796
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 749
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 636
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 631