Parmigiana di Melanzane
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/26/parmigiana-di-melanzane-u-r/
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 16
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 31
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1106
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 978
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 966
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1138
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 945
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 920
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2487
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2055
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1408
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































