Parmigiana di Melanzane
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/26/parmigiana-di-melanzane-u-r/
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 13
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 11
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 21
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 17
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1094
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 973
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 956
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1129
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 936
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 913
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1626
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 561
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 554
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 438









































