Najnowsze przepisy
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na... ⇖ 19
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca... ⇖ 17
Fascynacja kuchnią świata: jak trafiłem na Ziti alla... ⇖ 19
Gnocchi al limone z regionu Amalfi – historia, przepis i... ⇖ 31
Wprowadzenie do faszerowanych jajek Co to są faszerowane... ⇖ 27
Parmigiana di Melanzane

Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 992
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 908
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 825
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1007
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 786
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 827
Przepisy na czasie
W niedzielny poranek zapraszam na pyszne ciasto Truskawkowa... ⇖ 793
W końcu mamy piękną pogodę, a jak jest słońce - to i... ⇖ 496
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 474
U nas sezon grillowy w pełni, więc do mięs z grilla nie... ⇖ 364
Bajecznie pyszne i bajecznie proste w przygotowaniu ciasto... ⇖ 362
Placki z młodej kapusty to rewelacyjny pomysł na obiad... ⇖ 203
Cześć Kochani, jako, że sezon na rabarbar w pełni... ⇖ 195
Gotowi na tropikalną przygodę w kuchni? Zapraszam na... ⇖ 189
Ciasto Szept Nocy to pyszne, lekkie ciasto z kakaowym... ⇖ 181