Parmigiana di Melanzane

Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 10
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 17
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 24
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1048
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 958
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 897
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1074
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 879
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 889
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 200
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197