Parmigiana di Melanzane
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/26/parmigiana-di-melanzane-u-r/
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z... ⇖ 8
Mini bajaderki z resztek ciast to szybki, łatwy deser na... ⇖ 18
SERNIK ORZECHOWO CZEKOLADOWYObłędnie pyszny sernik poleca... ⇖ 23
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 41
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1109
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 984
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 975
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1146
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 956
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 924
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3750
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2335
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1674
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 935
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 904
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 845
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 800









































