Parmigiana di Melanzane
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/26/parmigiana-di-melanzane-u-r/
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Ta zupa to klasyk – mięciutkie ziemniaki, delikatny por... ⇖ 9
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 35
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 33
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 27
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 132
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1069
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 968
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 921
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1097
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 900
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 907
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1004
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 811
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 784
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 693
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 425
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 343
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 326









































