Parmigiana di Melanzane
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/26/parmigiana-di-melanzane-u-r/
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z mozzarella i parmezanem. To jedna z najbardziej znanych wloskich potraw. Poczatki tego dania sa, jak zwykle to bywa, sporne, zarowno Sycylia, jak i Campania twierdza, ze je stworzyly, i prawdopodobnie oba te twierdzenia sa prawdziwe, choc bardziej prawdopodobne jest przypuszczenie, ze danie narodzilo sie na Sycylii, gdzie Arabowie... Czytaj dalej...
Najnowsze przepisy
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 7
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 13
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 7
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1070
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 968
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 921
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1100
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 903
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 907
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1538
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1047
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 875
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 842
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 773
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 469
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 398









































