Sutlijaš

Zapraszam Pudding Ryzowy. O smaku cynamonu, typowy deser dla Balkanow i Turcji. Bardzo ciekawe jest to, ze od czasow starozytnych Rzymian prosta mieszanka ryzu i mleka, ktora byla uzywana do uspokajania rozstrojow zoladka, stopniowo ewoluowala jako wszechobecne danie, ktore jest lubiane na calym swiecie. Kazdy kraj ma swoja wersje, roznica sie dodatkami. Zapraszam na Macedonska... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 6
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 9
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1029
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 939
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 879
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1055
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 856
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 870
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1875
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 262
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 254
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 202
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 198
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 187