Sutlijaš

Zapraszam Pudding Ryzowy. O smaku cynamonu, typowy deser dla Balkanow i Turcji. Bardzo ciekawe jest to, ze od czasow starozytnych Rzymian prosta mieszanka ryzu i mleka, ktora byla uzywana do uspokajania rozstrojow zoladka, stopniowo ewoluowala jako wszechobecne danie, ktore jest lubiane na calym swiecie. Kazdy kraj ma swoja wersje, roznica sie dodatkami. Zapraszam na Macedonska... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 7
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 9
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1033
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 943
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 883
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1059
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 859
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 873
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199