Brunei - Stir-fry z kokosem (Urap)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2018/08/26-brunei-urap-stir-fry-z-kokosem.html
Urap to w zasadzie raczej salatka, czesto podawana jako dodatek do glownego dania. My odrobine zmodyfikowalismy i awansowalismy urap do dania glownego.Skladniki (2 porcje):- 100 g makaronu ryzowego- 100 g fasolki (np. szparagowej)- 1 marchewka- 100 g kielkow fasoli mung- 50 g wiorkow kokosowych- odrobina pak choi (mozna uzyc kapusty pekinskiej - okolo 1/4 glowki)- 2 limonki- olej- sol, papry...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 5
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 6
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 9
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 15
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 24
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 499
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 604
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 561
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 813
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 754
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 562
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 589
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 481
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 475
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 375
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234









































