Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 109
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Bulion warzywny

Bulion czy wywar warzywny to podstawa wielu zup, risotta(lub jego kaszowych odmian) i dan glownych (np. duszonego krolika). Podejrzewam, ze kazdy ma wlasny przepis na niego i dlatego nie ma dwoch bulionow smakujacych tak samo. Kazdy doprawia po swojemu. W moim nigdy nie moze zabraknac swiezego imbiru, lubczyku, lisci laurowych i kozieradki, ktora uwielbiam ze wzgledu na zapach i smak. Jest b...
Przepisy z bloga
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 45
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 62
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 93
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 230
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 181
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 87
Zimą nie mogło zabraknąć lektury książki Magdaleny... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417