Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 9
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 8
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 12
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 17
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 27
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 129
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 163
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 135
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 144
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 562
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 481
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 476
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 397
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 376
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 235
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235









































