Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 12
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 51
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 137
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 174
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 115
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 147
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 136
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2830
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1462
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 849
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 752
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































