Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 6
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 11
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 19
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 12
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 17
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 34
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 28
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 129
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 165
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 136
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 144
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 532
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 509
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 451
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 409
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































