Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Tym razem Ala zabrała moje kamyczki do Turcji. One... ⇖ 11
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 11
Sałata lodowa – królowa chrupkości – często trafia... ⇖ 15
Ah, green beans at Thanksgiving! They’re not just a side... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 16
Ah, Thanksgiving dinner! It’s that glorious time of... ⇖ 14
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 101
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 137
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 114
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 90
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 112
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 127
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 896
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 631
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 468
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 448
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 419
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 416









































