Bułki rustykalne J. Hamelmana

Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 24
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 100
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 22
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 82
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 107
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 82
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 57
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 87
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2125
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 327
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 325
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 281
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276