Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 14
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 15
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 14
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 12
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 23
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 23
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 125
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 158
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 105
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 131
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 127
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2072
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 970
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 858
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 580









































