Bułki rustykalne J. Hamelmana
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/01/buki-rustykalne-j-hamelmana.html
Podobno recepturę na te bułki opracował profesor Raymond Calvel, światowej sławy ekspert w dziedzinie francuskiego pieczywa. Po wstępnej fermentacji ciasto nie jest formowane, dlatego przypomina ciasto na ciabatę.Sposób przygotowania ciasta powoduje, że bułki długo (kilka dni) zachowują świeżość. Każda z bułek ma inny kształt. Urok tych bułeczek tkwi w tym, że...
Najnowsze przepisy
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 7
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 7
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 23
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 24
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 24
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 24
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 28
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 130
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 168
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 110
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 139
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1623
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 558
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 513
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 436
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 410









































