Najnowsze przepisy
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 13
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 18
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 14
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 29
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 29
Sernik jagodowy Moje ulubione ciasto, sernik z jagodami... ⇖ 38
PASTA KANAPKOWA Z JAJEK I TUŃCZYKAPyszny pomysł na... ⇖ 22
Pełnowartościowa, wysoko białkowa, pieczona owsianką z... ⇖ 21
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 43
Chłodnik litewski

W moim rodzinnym domu nigdy Mama nie robila chlodnikow. Poznalam je w doroslym zyciu. W tym roku okazuja sie zbawieniem na codzienne upaly. Mnie on bardzo smakuje. A kolor niesamowicie kusi. Postanowilam wiec wykorzystac mlode buraczki, ktore mi sie zbyt gesto wysialy do przygotowania tego niezwykle kolorowego dania kuchni polskiej i litewskiej.Skladniki (na 3 porcje): peczek mlodych buraczkow (...
Przepisy z bloga
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 37
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 58
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 90
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 198
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 149
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 85
Zimą nie mogło zabraknąć lektury książki Magdaleny... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 359
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 318
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 288
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 106
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 106
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 104
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 94