Najnowsze przepisy
Zupa szczawiowa to klasyczne danie kuchni polskiej, cenione... ⇖ 4
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką
CIASTO :2,5-3 szklanki maki pszennej 250 g zimnej margaryny2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia5 zoltek1/2 szkl. cukru pudru1 lyzka duza smalcu2 lyzki kwasnej smietanyNa stolnice przesiewamy make z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, robimy z niej kopczyk, a na srodku dolek do ktorego wrzucamy zoltka. Mieszamy delikatnie czubkiem noza, nastepnie dodajemy pokrojona na mniejsze kaw...
Przepisy z bloga
Pyszna i szybka salatka z tortellini Skladniki na ok 4-6... ⇖ 598
Skladniki250 gram masla3 szklanki maki pszennej5 lyzek... ⇖ 872
Skladniki:5 jablek1 szklanka cukru2 szklanki maki1 cukier... ⇖ 755
Blaszka 20x30 cm mniejsza niz tradycyjna. Bardzo proste i... ⇖ 574
Skladniki na tortownice 24 cm:Ciasto:3 jajka1,5 lyzki maki... ⇖ 571