Czechy - Pivní tofu-sýr

Pivní sýr to kolejna klasyczna czeska przekąska do piwa, którą postanowiliśmy zweganizować (po przepisie nanakládané tofu). Potrzebujemy jedynie kostkę tofu, kilka przypraw i zapas czeskiego piwa żeby poczuć się (prawie) jak w praskim barze.Składniki:- 400 g tofu- sok z 1 cytryny- 2 łyżeczki soli- 100 ml piwa (najlepiej czeskiego oczywiście)- 1 łyżka musztardy...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 447
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 520
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 527
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 732
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 659
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 529
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 519
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1990
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 236
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199