Czechy - Pivní tofu-sýr

Pivní sýr to kolejna klasyczna czeska przekąska do piwa, którą postanowiliśmy zweganizować (po przepisie nanakládané tofu). Potrzebujemy jedynie kostkę tofu, kilka przypraw i zapas czeskiego piwa żeby poczuć się (prawie) jak w praskim barze.Składniki:- 400 g tofu- sok z 1 cytryny- 2 łyżeczki soli- 100 ml piwa (najlepiej czeskiego oczywiście)- 1 łyżka musztardy...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 14
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 14
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 22
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 19
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 460
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 538
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 540
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 757
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 689
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 542
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 536
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 779
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 196