Najnowsze przepisy
Barszcz czerwony z fasolą i boczkiem Temperatury za oknem... ⇖ 7
Na blogu był już przepis na ciasteczka z samego masła... ⇖ 10
Idealne ciasto na jesienne dni. Marchewka, banan, jabłko,... ⇖ 35
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak w kremowym sosie... ⇖ 43
Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami
Dzisiaj bedzie bezpanstwowo, bo faszerowane daktyle sa popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu.Skladniki(na okolo 20 daktyli):- 20 daktyli- pol opakowania ricotty (okolo 125 g)- lyzka miodu lub syropu klonowego- szczypta kardamonu- odrobina suszonych platkow rozy (opcjonalnie)- 50 g pistacjiPrzygotowanie:1) W mlynku do kawy (jesli nie posiadamy, to mozna sprobowac...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 337
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 369
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 393
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 550
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 501
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 419
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 402
Przepisy na czasie
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3448
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 3317
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2195
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 757
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku - prosty... ⇖ 743
Wprowadzenie do przepisu na Kruche Ciasteczka Kruche... ⇖ 727
Sernik w czekoladowym cieście z brzoskwiniami. Prosty,... ⇖ 665