Najnowsze przepisy
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 10
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 18
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 20
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 22
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 44
Przepis na lekki i orzeźwiający deser z kiwi, który nie... ⇖ 23
Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami

Dzisiaj bedzie bezpanstwowo, bo faszerowane daktyle sa popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu.Skladniki(na okolo 20 daktyli):- 20 daktyli- pol opakowania ricotty (okolo 125 g)- lyzka miodu lub syropu klonowego- szczypta kardamonu- odrobina suszonych platkow rozy (opcjonalnie)- 50 g pistacjiPrzygotowanie:1) W mlynku do kawy (jesli nie posiadamy, to mozna sprobowac...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 418
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 486
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 494
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 684
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 623
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 504
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 490
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 668
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 468
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 339
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 299
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 187
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 122