Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2019/04/daktyle-faszerowane-ricotta-i-pistacjami.html
Dzisiaj bedzie bezpanstwowo, bo faszerowane daktyle sa popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu.Skladniki(na okolo 20 daktyli):- 20 daktyli- pol opakowania ricotty (okolo 125 g)- lyzka miodu lub syropu klonowego- szczypta kardamonu- odrobina suszonych platkow rozy (opcjonalnie)- 50 g pistacjiPrzygotowanie:1) W mlynku do kawy (jesli nie posiadamy, to mozna sprobowac...
Najnowsze przepisy
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 6
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 8
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 11
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 466
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 554
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 767
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 701
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 545
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 547
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 39
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 37
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 31
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 24





































