Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2019/04/daktyle-faszerowane-ricotta-i-pistacjami.html
Dzisiaj bedzie bezpanstwowo, bo faszerowane daktyle sa popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu.Skladniki(na okolo 20 daktyli):- 20 daktyli- pol opakowania ricotty (okolo 125 g)- lyzka miodu lub syropu klonowego- szczypta kardamonu- odrobina suszonych platkow rozy (opcjonalnie)- 50 g pistacjiPrzygotowanie:1) W mlynku do kawy (jesli nie posiadamy, to mozna sprobowac...
Najnowsze przepisy
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 14
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 483
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 579
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 557
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 787
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 731
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 554
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 569
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1926
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1106
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 942
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 816
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 510









































