Deruny

Co kraj, to obyczaj. Co dom, to inne smaki. Co gospodyni, to inny sposób na deruny, czyli ukraińskie smażone placki ziemniaczane. Od polskich różni je grubość i sposób podania. U nas serwuje się je zazwyczaj na obiad na wytrawnie i na słodko. W Ukrainie na śniadanie, na obiad, a nawet na kolację, ale zawsze na wytrawnie, np. ze śmietaną i łososiem.Składniki:1,5 kg mączystych...
Najnowsze przepisy
Czy chcesz, by tort wyglądał nienagannie od pierwszego... ⇖ 8
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 23
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 25
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 26
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 26
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 22
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 84
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 84
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 59
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 89
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2192
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 397
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 378
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 373
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 367
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 360
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 332