Najnowsze przepisy
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 2
Kruche ciasto ze śliwkami i bezową pianką to niesamowity... ⇖ 8
Najlepsze przepisy z halloumi w roli głównej Halloumi to... ⇖ 5
Sałatka z ananasem i tuńczykiem to doskonały pomysł na... ⇖ 4
Sałatka z kurczakiem i grzankami to świetna propozycja na... ⇖ 12
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa... ⇖ 12
SERNIK Z DŻEMEM I CIASTEM KAKAOWYMDzień dobry. Zapraszam... ⇖ 16
Deruny
Co kraj, to obyczaj. Co dom, to inne smaki. Co gospodyni, to inny sposób na deruny, czyli ukraińskie smażone placki ziemniaczane. Od polskich różni je grubość i sposób podania. U nas serwuje się je zazwyczaj na obiad na wytrawnie i na słodko. W Ukrainie na śniadanie, na obiad, a nawet na kolację, ale zawsze na wytrawnie, np. ze śmietaną i łososiem.Składniki:1,5 kg mączystych...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 13
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 60
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 81