Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata

W ubiegłym tygodniu na swojej stronie Weganon przypomniał toskańską schiacciatę. Lubię ciasta drożdżowe i rabarbar (a obie odmiany nad wyraz wyrosły w tym roku), więc wykorzystałam przepis Weganona jako inspirację. Zdecydowanie zmieniłam nutę smakowo-zapachową, bo o tej porze roku cynamon zastępuję kardamonem. Pod ścianą pięknie wybujała mi melisa cytrynowa, więc nie mogło...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 100
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 128
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 97
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 78
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 108
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 124
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259