Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata

W ubiegłym tygodniu na swojej stronie Weganon przypomniał toskańską schiacciatę. Lubię ciasta drożdżowe i rabarbar (a obie odmiany nad wyraz wyrosły w tym roku), więc wykorzystałam przepis Weganona jako inspirację. Zdecydowanie zmieniłam nutę smakowo-zapachową, bo o tej porze roku cynamon zastępuję kardamonem. Pod ścianą pięknie wybujała mi melisa cytrynowa, więc nie mogło...
Najnowsze przepisy
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 11
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 11
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 16
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 22
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 14
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 81
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 106
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 82
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 56
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 86
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 102
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2073
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 342
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 312
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 300
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 270
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 261