Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 7
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 39
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 36
Drugie życie piernika
W czasie Świąt nie udało się nam zjeść całego piernika. Pomyślałam zatem, by go jakoś odświeżyć i dać mu drugie życie. Początkowo myślałam o zrobieniu piernikowych bajaderek, a potem przyszedł mi do głowy znacznie łatwiejszy i szybszy sposób.Składniki: 600 g piernikasłoik (330 ml) marmolady owocowej (u mnie z derenia i pigwowców)100 g masła10 suszonych daktylisok z...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 10
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 53
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 78