Faszerowane papryczki w oleju

Co roku w sierpniu przejeżdżam przez polskie Zagłębie Paprykowe i robię zapas papryki. Miesiąc temu kupiłam po raz pierwszy ostrą paprykę czereśniową idealną do faszerowania. W warzywniku uprawiam paprykę pomidorową, którą do tej pory piekłam po nafaszerowaniu. Okazuje się, że świetnie smakuje po moczeniu w oliwie z nadzieniem z sera kanapkowego. Polecam przygotować sobie...
Najnowsze przepisy
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 9
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 11
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 10
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 13
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 98
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 124
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 96
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 74
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 102
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 756
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 289
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 242
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172