Najnowsze przepisy
Bułki z pieczarkami – smak dawnych lat, którego już... ⇖ 57
Wprowadzenie do Soczyste Nadziewane Piersi Kurczaka z... ⇖ 67
Wprowadzenie do przepisu na Zarte paski kurczaka w sosie... ⇖ 76
Wprowadzenie do Tradycyjnego francuskiego gulaszu wołowego... ⇖ 35
Francja - Biała fasola w cydrze
Chociaż jest to przepis inspirowany kuchnią francuską (a w zasadzie bretońską) i w oryginaleużyta była bretońska fasola cocos de Paimpol i bretoński cydr, to przecież i w Polsce możemy dziś kupić wspaniałą białą fasolę z Doliny Dunajca i wyśmienite cydry z polskich jabłek!Składniki (4 porcje):- 300 g suszonej białej fasoli- 3 liście laurowe- kilka gałązek...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 341
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 372
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 398
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 553
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 503
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 420
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 403
Przepisy na czasie
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 4010
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3509
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2261
Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi to pyszna i... ⇖ 1480
Ciasto na wafelkowym spodzie to doskonałe rozwiązanie... ⇖ 954
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 829
Wprowadzenie do przepisu na Kruche Ciasteczka Kruche... ⇖ 811