Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 55
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 126
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 89
Grillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość.... ⇖ 23
Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)
Klasyka francuskiej kuchni, czyli wołowina po burgundzku w wegańskiej wersji z kasztanami.Składniki (4 porcje):- 4 łyżki oliwy- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 2 średnie marchewki- 250-300 ml czerwonego wina- szklanka bulionu- kilka gałązek tymianku, kilka liści laurowych- 250 g pieczarek- 4 łyżki koncentratu pomidorowego- opakowanie (100 g) kasztanów jadalnych- sól, pieprz- purée...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 191
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 260
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 270
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 418
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 361