Ghriba bahla

Ostatnie upały nie zachęcają do włączania piekarnika, ale mnie naszła ochota na jakieś ciasteczka, które można by było zabrać ze sobą jako słodką przekąskę. Poszperałam w sieci i znalazłam inspirację na wykorzystanie resztki sezamu z szafki. W ten sposób powstały ghriba bahla, czyli marokańskie ciasteczka sezamowe. Świetnie smakują z herbatą miętową ???? Składniki (na...
Najnowsze przepisy
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 11
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 10
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 12
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 11
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 14
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 98
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 124
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 96
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 74
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 102
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 757
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 290
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 243
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172