Najnowsze przepisy
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 7
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 17
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 18
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 22
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 41
Przepis na lekki i orzeźwiający deser z kiwi, który nie... ⇖ 22
Mam dla Was prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki!... ⇖ 38
Gruzja - Kulki ze szpinaku i orzechów (Pkhali)

Kwintesencja kuchni gruzinskiej jest i zawsze (przynajmniej dla nas) bedzie pasta orzechowa z orzechow wloskich, czosnku, przypraw i swiezych ziol. Mniej lub bardziej zmodyfikowana jej wersjemozemy w Gruzji znalezc w przynajmniej kilkudziesieciu potrawach. Pierwsza z nich i najbardziej znana to faszerowane roladki z baklazana (badridzani). Druga z nich to salatka - zwyczajnie pomidor, ogorek...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 418
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 486
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 494
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 684
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 623
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 504
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 490
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 665
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 468
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 339
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 281
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 186
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 122