Najnowsze przepisy
Cześć wszystkim miłośnikom pysznego jedzenia! Dziś mam... ⇖ 21
Taki filecik spokojnie poleci się na lekką kolację. A,... ⇖ 8
Sałatka z rukolą i złocistym kurczakiemPożywna i łatwa... ⇖ 20
Kotlety mielone z szynki wieprzowejDoskonałe kotlety... ⇖ 9
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 37
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 30
Korea Południowa - Ryż z kimchi (Kimchi bokkeumbap)
W obecnej sytuacji dużą popularnością cieszą się wszelkiego rodzaju kiszonki. Jeśli kupiliśmy lub zrobiliśmy za dużo kimchi, możemy zrobić kimchi bokkeumbap, czyli koreański smażony ryż z kimchi. U nas oczywiście w wersji wegańskiej, z tofu.Składniki (2 porcje):- 100 g ryżu- 3 łyżki oleju- 30 g tofu + papryka wędzona- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 200 g kimchi, razem z sokiem...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 187
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 257
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 266
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 414
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 357