Korea Południowa - Ryż z kimchi (Kimchi bokkeumbap)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/04/korea-poudniowa-ryz-z-kimchi-kimchi.html
W obecnej sytuacji dużą popularnością cieszą się wszelkiego rodzaju kiszonki. Jeśli kupiliśmy lub zrobiliśmy za dużo kimchi, możemy zrobić kimchi bokkeumbap, czyli koreański smażony ryż z kimchi. U nas oczywiście w wersji wegańskiej, z tofu.Składniki (2 porcje):- 100 g ryżu- 3 łyżki oleju- 30 g tofu + papryka wędzona- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 200 g kimchi, razem z sokiem...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 14
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 18
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 14
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 467
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 559
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 769
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 703
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 545
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 547
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 69
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 67
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































