Lahm Bi Ajin
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/05/18/lahm-bi-ajin-%f0%9f%87%b1%f0%9f%87%a7-u-r/
Zapraszam Arabska pizza, pochodzaca prawdopodobnie z XV wieku. Pochodzi z regionu doliny Beqaa we wschodnim Libanie w poblizu granicy syryjskiej , ktorej stolica jest Baalbek. Ta specjalnosc jest zazwyczaj podawana jako goraca mezze „przystawka”. Slowo mezze pochodzi od arabskiego slowa maza , ktore jest wariantem czasownika tamazzaza, co oznacza „smakowac w malych ukaszeniach”.
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 1
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1102
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 977
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 961
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1134
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 940
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 916
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1890
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1288
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 758
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 482









































