Najnowsze przepisy
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 2
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 24
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 28
Zdrowy i Smaczny Obiad dla Rodziny: Fit Placuszki na Każdy... ⇖ 25
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 7
Lepieszka/lepioszka z Astany
Wikipedia podaje, ze lepioszka jest chlebem wyrabianym na bazie maki, wody i tluszczu bez dodatku drozdzy. Ta, ktora jadlam w Astanie, na pewno byla chlebem drozdzowym. Nie byla tak piekna jak w Uzbekistanie czy Tadzykistanie, gdzie na chlebie stemplem odciska sie jakis wzor. Ta, ktora kupilam (na etykiecie widnial napis lepieszka ), wygladala jak codzienne pieczywo i tak jak wiekszosc potraw, kt...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 10
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 53
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 78