Śliwki pod bezglutenową kruszonką
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2024/10/sliwki-pod-bezglutenowa-kruszynka.html
Sezon na śliwki wkrótce się skończy, więc warto przygotować deser na bazie tych wartościowych owoców, zanim ich zabranie. Polecam upiec je pod bezglutenową, jaglaną kruszonką. Ten deser przygotowuje się szybko i małym nakładem pracy. Ciacho świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu Składniki:180 g mąki jaglanej100 g masła80 g cukru1/2 łyżeczki cynamonuśliwki3 łyżeczki brązowego cukruWszystkie składniki wyrobić na grudkową masę.Wstawić do lodówki...
Najnowsze przepisy
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 7
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 17
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 129
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 35
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 26
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 28
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 129
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 163
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 134
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 144
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 495
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 185
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































