Lobio
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/11/lobio.html
Lobio jest aromatyczną, wegańską i bezglutenową potrawą gruzińską. Jej nazwa oznacza po prostu fasolę, dlatego w każdym domu może inaczej smakować i być podawana na inny sposób. Tym razem przygotowałam w postaci gulaszu lub - jak kto woli - dania jednogarnkowego. Lobio najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki przegryzły się przez noc. Wtedy smakuje zdecydowanie lepiej....
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 8
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 16
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 20
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 19
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 116
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 146
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 99
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 122
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 118
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 134
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 612
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































