Lobio
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/11/lobio.html
Lobio jest aromatyczną, wegańską i bezglutenową potrawą gruzińską. Jej nazwa oznacza po prostu fasolę, dlatego w każdym domu może inaczej smakować i być podawana na inny sposób. Tym razem przygotowałam w postaci gulaszu lub - jak kto woli - dania jednogarnkowego. Lobio najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki przegryzły się przez noc. Wtedy smakuje zdecydowanie lepiej....
Najnowsze przepisy
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 5
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 61
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 16
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 19
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 19
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 26
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 128
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 163
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 107
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 134
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 143
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 405
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 312
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 298
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 246
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 195
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 128









































