Lobio
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/11/lobio.html
Lobio jest aromatyczną, wegańską i bezglutenową potrawą gruzińską. Jej nazwa oznacza po prostu fasolę, dlatego w każdym domu może inaczej smakować i być podawana na inny sposób. Tym razem przygotowałam w postaci gulaszu lub - jak kto woli - dania jednogarnkowego. Lobio najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki przegryzły się przez noc. Wtedy smakuje zdecydowanie lepiej....
Najnowsze przepisy
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 6
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 13
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 19
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 33
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 27
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 13
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 26
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 131
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 168
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 110
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 139
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1024
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 597
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 450









































