Lobio
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/11/lobio.html
Lobio jest aromatyczną, wegańską i bezglutenową potrawą gruzińską. Jej nazwa oznacza po prostu fasolę, dlatego w każdym domu może inaczej smakować i być podawana na inny sposób. Tym razem przygotowałam w postaci gulaszu lub - jak kto woli - dania jednogarnkowego. Lobio najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki przegryzły się przez noc. Wtedy smakuje zdecydowanie lepiej....
Najnowsze przepisy
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 2
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 3
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 16
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 20
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 31
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 120
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 154
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 103
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 128
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 127
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 141
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1253
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1038
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 865
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 838
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 769
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 467
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 388









































