Marcepan
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/06/27/marcepan-u-r/
Zapraszam Marcepan, slodka masa cukiernicza produkowana z prazonych migdalow, cukry i oleju migdalowego. Znany juz w sredniowieczu, ktorego prawdopodobnie, do Europy przywiezli Turcy w czasie najazdow. Wlosi i Wegrzy takze uznaja sie za wynalazcow marcepana. Byl bardzo popularny w calej Europie ze wzgledu na latwa produkcje, z czasem wypierany przez czekolade. Zapraszam na moja wersje... Czytaj da...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 11
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 11
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 14
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1109
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 984
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 974
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1144
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 955
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 923
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3647
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2305
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 923
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 877
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 838
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































