Marcepan

Zapraszam Marcepan, slodka masa cukiernicza produkowana z prazonych migdalow, cukry i oleju migdalowego. Znany juz w sredniowieczu, ktorego prawdopodobnie, do Europy przywiezli Turcy w czasie najazdow. Wlosi i Wegrzy takze uznaja sie za wynalazcow marcepana. Byl bardzo popularny w calej Europie ze wzgledu na latwa produkcje, z czasem wypierany przez czekolade. Zapraszam na moja wersje... Czytaj da...
Najnowsze przepisy
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 9
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 8
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 19
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 16
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 21
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 25
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1033
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 944
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 884
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1060
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 861
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 874
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2094
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 270