Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Cytrynowy sernik na zimno ze śmietanki i mascarpone to... ⇖ 5
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 12
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 17
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 463
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 551
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 544
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 765
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 698
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 544
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 544
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 903
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 685
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 487
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 483
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 426
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425









































