Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 6
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 9
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 13
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 488
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 588
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 558
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 794
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 743
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 558
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 577
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 50
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 36
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 36
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 33
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































