Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 3
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 12
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 18
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 31
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 21
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 12
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 506
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 618
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 563
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 826
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 761
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 569
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 595
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1020
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 597
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 449









































