Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 8
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 483
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 579
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 557
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 787
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 731
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 554
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 569
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1930
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1107
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 943
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 817
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 511









































