Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 13
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 501
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 609
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 561
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 816
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 756
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 563
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 590
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 596
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 517
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 428
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 392
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































