Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/06/norwegia-zupa-rabarbarowa-rabarbrasuppe.html
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Najnowsze przepisy
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 5
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 14
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 15
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 25
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 22
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 474
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 564
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 550
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 778
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 717
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 550
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 553
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 711
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 565
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 262
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 252
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 212









































