Pasta alla Gricia
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/01/pasta-alla-gricia-u-r/
Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 3
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 3
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 8
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 8
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1069
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 968
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 920
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1097
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 899
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 907
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 747
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































