Pasta alla Gricia
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/01/pasta-alla-gricia-u-r/
Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 12
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 7
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 8
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 13
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1072
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 968
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 925
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1104
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 906
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 907
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2017
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 959
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 874
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 846
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































