Pasta alla Gricia

Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 2
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 6
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 85
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1033
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 944
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 884
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1059
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 860
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 873
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2002
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 203