Pasta alla Gricia
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/01/pasta-alla-gricia-u-r/
Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Dziś kolejny przepis z wielu na diecie keto. Placki są... ⇖ 3
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 8
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 11
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 22
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 13
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 17
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1087
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 973
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 951
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1125
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 931
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 910
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 532
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 510
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 451
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 409
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 278









































