Pasta alla Gricia
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/01/pasta-alla-gricia-u-r/
Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 12
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 19
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1103
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 977
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 964
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1136
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 941
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 917
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1976
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1920
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1360
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 796
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 644
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 599









































