Pasta alla Gricia

Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 190
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1048
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 958
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 899
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1075
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 881
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 889
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204