Pasta alla Gricia
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/01/pasta-alla-gricia-u-r/
Zapraszam Makaron z rejonow Lacjum. Pasta alla Gricia to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni lacjalnej, uwazana za przodka makaronu all’amatriciana. Podobnie jak w przypadku przepisu amatriciana, stosuje sie Guanciale i rzymskie Pecorino. Glowna roznica jest natomiast sos pomidorowy, nieobecny w makaronie alla Gricia, poniewaz jego pochodzenie istnialo przed importem pomidora do Europy...
Najnowsze przepisy
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 6
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 14
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 10
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 16
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 13
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1066
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 966
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 917
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1093
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 892
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 905
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 733
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 595
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 282
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 270
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 256









































