Najnowsze przepisy
Zapraszam Was dzisiaj na kulinarne szaleństwo w postaci... ⇖ 12
W planach były jagodzianki ... no ale wyszło jak wyszło.... ⇖ 20
Tarta filo z kurkami to doskonały pomysł na smaczne danie... ⇖ 29
Pasztet z soczewicy i selera

Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym kolorze. W całym mieszkaniu pięknie pachnie od niego kozieradką i soczewicą. Bardzo dobrze smakuje z rzodkiewkami i chrzanem. Słodkawy smak warzyw i soczewicy przełamuje kwaskowatość żurawin. Powierzchnia pasztetu jest chrupiąca, ale miąższ jest wilgotny, więc pieczeń świetnie się kroi i nie rozsypuje na boki. Składniki: 300 ml pomarańczowej soczewicyseler korzeniowymarchewduża cebula3 jajka2 ząbki czosnku2-3 łyżki...
Przepisy z bloga
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 51
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 26
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 46
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 64
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 95
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 239
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 212
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1743
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 878
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 837
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 564
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 478
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 456