Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Pieczarki nadziewane soczewicą

Niedawno udało mi się kupić wielkie pieczarki, które chciałam nadziać jakimś ciekawym farszem. Przeglądając szafki kuchenne znalazłam puszkę soczewicy kupionej w czasie wiosennego lockdownu. I to ona stała się podstawą nadzienia, które doprawiłam swoimi ulubionymi przyprawami. Składniki: 10 dużych pieczarek100 g zielonej soczewicy (ugotowanej wcześniej lub z...
Przepisy z bloga
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 45
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 62
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 93
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 230
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 181
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 87
Zimą nie mogło zabraknąć lektury książki Magdaleny... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417