Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Jeśli marzysz o domowych żeberkach, które miękkością... ⇖ 9
Kiedy to ja pierwszy raz byłam w Ciechocinku? już nawet... ⇖ 12
Brownie kadayif – mocno czekoladowe ciasto z chrupiącą... ⇖ 8
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 23
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 15
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 18
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 113
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 143
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 93
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 119
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 117
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 133
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 665
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 292
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 222
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 171
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 142
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 138









































