Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 14
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 9
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 17
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 36
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 132
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 168
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 111
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 140
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1802
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1173
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 652
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 487
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 462









































