Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 10
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 37
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 23
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 33
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 133
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 169
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 112
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 143
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1900
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1306
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 762
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 618
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 586
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 483









































