Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 5
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 12
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 18
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 18
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 12
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 132
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 168
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 111
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 139
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1739
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1068
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 580
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































