Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Konfitura żurawinowa Jesień ma swój zapach. Trochę jak... ⇖ 9
Oh, let me tell you about the magic of *fancy Thanksgiving... ⇖ 17
Thanksgiving has always been a special time in my family,... ⇖ 17
To danie to prawdziwy hit rodzinnego obiadu — soczysta... ⇖ 18
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 14
Thanksgiving gatherings are all about delicious food and... ⇖ 15
Thanksgiving is all about gathering together and sharing... ⇖ 19
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 101
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 133
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 110
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 85
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 111
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 127
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 880
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 441
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 405
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 392
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 334









































