Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 3
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 12
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 15
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 19
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 138
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 175
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 115
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 147
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 137
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3018
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2152
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1492
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 702
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 679
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 677
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































