Podcos
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/12/podcos.html
Przeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. Roślinna kuchnia regionalna natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił moją uwagę dodatkiem pęczaku oraz kozieradki, która jest moją ulubioną przyprawą i dlatego niemal codziennie pachnie nią moja kuchnia. Postanowiłam poszukać nieco więcej informacji o tym daniu i znalazłam je na liście...
Najnowsze przepisy
Domowa baza treningowa bez przypadkowych kompromisów Mata... ⇖ 5
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 8
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 8
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 18
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 19
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 41
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 133
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 172
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 112
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 145
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 131
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1966
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1810
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1353
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 788
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 716
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 640
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 627
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 597









































