Podpłomyk ze szparagami (na zakwasie)
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2020/03/podpomyk-ze-szparagami-na-zakwasie.html
Gdy zerkam sobie na strony lub posty związane z kulinariami, mam wrażenie, że Polaków ogarnęła jakaś chroniczna chęć posiadania drożdży. Tymczasem możemy zrobić coś swojego, równie naturalnego, co powstaje w ciągu 5 dni - zakwas chlebowy. Na początku istnienia tego bloga podałam przepisy na zakwas żytni (można zrobić z mąki orkiszowej lub pszennej) i bezglutenowy. Oba robi...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 6
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 15
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 13
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 27
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 23
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 99
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 129
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 165
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 136
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 144
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 606
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 528
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 507
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 413
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 402
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 276









































