Polska - Wegańskie fuczki, czyli łemkowskie placuszki z kapusty kiszonej

Kuchnia polska po raz kolejny. Tym razem przenosimy się w Bieszczady i proponujemy zweganizowaną wersję łemkowskich placuszków z kapusty kiszonej. Nasze fuczki od innych wyróżnia również to, że do ich zrobienia nie odsączamy kapusty kiszonej, a wręcz przeciwnie - zamiast mleka lub wody do ciasta dodajemy wodę z kiszenia!Składniki (2 porcje, 8 kotletów):- 100 g wody z kapusty...
Najnowsze przepisy
Kokosowy obłoczek bez pieczenia! Ten sernik Raffaello na... ⇖ 9
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 10
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 13
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 14
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 16
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 17
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 449
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 525
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 530
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 734
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 661
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 531
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 521
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2128
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 328
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 326
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 284
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 279